A betlehemi megtestesülés örömét és békéjét hozza meg a karácsony számotokra és maradjon nálatok az új esztendőben!

Hírek Magazin Művészet Társadalom Turizmus

Világszerte a szeretet, az öröm, a békesség, a család, az otthon napját ünneplik ezen a szép napon.

“Kik messze voltak, most mind összejönnek / a percet édes szóval ütni el, / amíg a tél a megfagyott mezőket / karcolja éles, kék jégkörmivel.” – Kosztolányi Dezső Karácsony című versének soraiból is érezzük azt az ünnepi buzdítást, amikor ezen a napon mind összejönnek, mind össze kellene jöjjenek édes szóra a családok, hogy a szeretet, az öröm, a békesség ünnepe legyen a karácsony csodája. A karácsonyi éj misztikuma nem múlhat el. Ez a legelevenebben élő ünnep. A szenteste maga a megvalósult és beteljesedett csoda.

Az asztal a néphagyomány egyik fontos szerepét játssza, tele mágikus erőkkel. Megtaláljuk a paraszti étkezés szokásit, az elmaradhatatlan beiglivel bezárólag.

Ha mégis, nem mindenkinek jutna az öröm ilyenszerű kiteljesedése, akkor gondoljunk azokra akik ezt nem élhetik meg, akiket esetleg segíthetünk ilyenképpen, enyhíthetnénk gondjaikat, hogy ezen az estén, ezeken a napokon ne a szomorúság és a bánat lengje körül őket, hanem a karácsony ott lehessen közelükben többi embertársaik által.

Legyen karácsony mindenki számára, mindenki örüljön a békességnek, családjának és a Megváltó születése napjának!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *