A Bódi-tó az embereké, a lakosságé, a turistáké és nem magántulajdon!

Hírek Travel Turizmus Vidékünk

A BÓDI-TÓ AZ EMBEREKÉ, A LAKOSSÁGÉ, A TURISTÁKÉ ÉS NEM MAGÁNTULAJDON!
Vége a Bódi-tónál történt, eddigi basáskodásnak, törvény ellenes magánintézkedéseknek. A Bódi-tó annak ellenére, hogy kétséges utakon magánterületté vált volna, annak csak kis szárazföldi részei vannak magánkézben, ahol a jelenlegi tulaj- még akkor sem csinálhatja azt ami neki tetszene. A városi elöljáróság megelégelte az eddigi korrupciós intézkedéseket, leszereli a kifüggesztett mindent tiltó figyelmeztető táblákat és elrendeli a szabad kirándulások, látogatás, fürdés, stb. lehetőségeket, tgermészetesen civilizált és tisztességes körülmények közöt, a rend és a fegyelem betartása mellett. A halászásért követelrt díjat sem kell fizetni, a víz nem a tulajdonosé, és annak engedélyezése a Romsilvánál történik, ahol a halászási díj is fizetendő.
A Bóditó turista hely és a lakosság élvezheti annak kirándulási lehetőségeit.
Még több más intézkedésről is fogunk hallani rövid időn belül.
Lentebb közlöm a kiadott hivatalos közleményt, melyből kitűnnek a mostani intézkedések.

Anunț de interes public.
Primăria Orașului Baia Sprie s-a autosesizat și vă aduce la cunoștință:

 1. Tarifele pt. practicarea pescuitului în scop recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale din apele de munte administrate de RNP- Romsilva sunt următoarele:
 • o zi / 15 lei fără TVA
 • 7 zile / 35 lei fără TVA
 • o lună / 60 lei fără TVA
 • un sezon / 150 lei fără TVA, pt. o zonă de pescuit.
  Încasarea acestor taxe de către agenți economici în arealele administrate de RNP-Romsilva este strict interzisă si ilegală.
  Lacul Bodi se afla in administrația Primăriei Baia Sprie, iar taxa de pescuit se achită la Ocolul Silvic Baia Sprie, nu la alte societăți.
 1. Scăldatul, jocul cu mingea și intrarea cu saltele plutitoare pe suprafața lacului se face pe propria răspundere dar vă aducem la cunoștință că nu pot fi îngrădite.
 2. În acest moment au fost demarate toate demersurile legale în regim de urgență de către Primăria Orașului Baia Sprie, pentru a facilita accesul tuturor cetățenilor și turiștilor la Lacul Bodi Mogoșa, fără nici un fel de îngrădire sau condiționare orară.
  Vom reveni cu detalii în viitor, în funcție de evoluția demersurilor pe care le impunem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *