ÁLDOTT, BÉKÉS KARÁCSONYT!

Hírek Magazin Művészet Társadalom Tudomány Turizmus Vidékünk

OLYAN VEGYES ÉRZELMEKKEL TELI VILÁGBAN VÁRJUK ÉS ÉLJÜK MEG A KARÁCSONYT, AMIRE ÉLETÜNKBEN EDDIG NEM VOLT PÉLDA, AMIT SEM SZOKÁSBÓL NEM ISMERÜNK, SEM ÉRZELMILEG NEM FOGADUNK KELLEMESEN.

Vajon az emberek tudják, hogy mit ünnepelnek? Nem biztos, hiszen az ünnep előtti napok, majd a “szokások” nem minden esetben mutatják a lényeget. Jézus születésének  nincs semmi köze az ilyen a napokhoz, a pazarláshoz, a fényűzéshez, a mulatozáshoz. Hiába van felállítva sok helyen a Betlehemi Jászol, nem sokat segít a valóság, az akkori történet elfogadásában.

Az idén, amikor annyi keserves gond, baj, betegség vesz körül majdnem mindenkit, a karácsonyi ünnepekhez asztronómiai jelenség is járul. Nem jelent ez különösebben semmit, hiszen a Jupiter és Szaturnusz nagyon ritka “találkozása” -“egymásra tevődése”  csakis egy bizonyos szögből való látás eredménye.

Sokkal fontosabb gondjaink vannak. A legnagyobb kihívás talán identitásunk megőrzése. Ez egy különleges helyzetbe sodor sok embert. Nem tudunk hűek maradni magunkhoz, ami nagyon nagy hiba sok esetben. Az erdélyi valóságot érezni kell és nem a messze távolból látni, kritizálni, irányítani, vagy egyáltalán tanácsolni nem itteni szemszögből. Nekünk kell tudnunk, hogy számunkra mi a fontos.

A Karácsony olyan ünnep, amit az emberiség két évezrede ismer, tisztel és tart a kereszténység egyik legnagyobb eseményének. Milyenek voltak az elmúlt évszázadok karácsonyai? Sokfélék voltak. Most azonban, kicsit másképp kell alkalmazkodjunk saját ünnepnapunkhoz.

Röviden ezekkel a gondolatokkal szeretném közvetíteni minden jóakaratú ember felé karácsonyi üzenetemet. Az egyszerű emberét, akinek nincs szüksége népszerűségre, de nem szereti az ellenségeskedést, a gőgös különcködést sem.

Csak a karácsonyra gondolok. Legyen mindenki számása ünnep ez a nap, az ünnepkör napjai.

ÁLDOTT, BOLDOG ÜNNEPET KÍVÁNOK CSALÁDOMNAK, KEDVES KÖZELI ÉS TÁVOLABBI ROKONAIMNAK, ISMERŐSEIMNEK, BARÁTAIMNAK, KIVÁLÓ MŰVÉSZ KOLLÉGÁIMNAK ÉS MINDENKINEK, AKIKHEZ ELJUTNAK EZEK A GONDOLATOK.

AZ ÚJESZTENDŐ  LEGYEN KEGYELMEKBEN GAZDAG, HOGY SZÉPSÉGEIT ÉLVEZHESSÜK, TERVEINKET  MEGVALÓSÍTHASSUK ÉS EGÉSZSÉGESEN ÖRVENDHESSÜNK MINDEN JÓNAK!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *