Kedves még életben lévő volt iskolatársaim

Uncategorized

A szerencsés véletlen folytán a napokban megkeresett valaki az egykor Felsőbányán lakó Ádámcsik családból. Id. Ádámcsik Gyula volt herzsabányai főmérnök, ifj. Ádámcsik Gyula városházán tisztviselő és Ádámcsik Marika néni volt első osztályban tanítónénim. Hihetetlen, ilyen a véletlen. A színes képen a tanítónénink van, aki most 92 éves és jó egészségnek örvend.

A két kép közül egyik a tanári kar 1952-ből, akik között ott van középen Papp László az első világi igazgató az apácák után , a másik pedig: így nézett ki egy első osztály 1952-ben. Közülük már sokan hiányoznak, az örökkévalóságból néznek ránk. Örvendhetünk, akik még itt vagyunk, ha pedig egészségesen és tettrekészen állunk, akkor még inkább. Ezúton küldöm, üdvözletünket Ádámcsik Marika tanítónéninek, jó egészséget és további örömteli napokat kívánva.

A képen látható 69-70 év távlatából is látható az akkori idők zárdaiskolába járó magyar tanulóinak száma. Sajnálatos a mai helyzet, fogyatkozásunk ekkora mértéke ez idő alatt. Biztos vagyok benne, hogy hiába minden bíztatás. Mindenki átgondolhatná, sőt gondolja át az elmúlt éveket.

Isten tartson meg benneteket erőben egészségben!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *