Miért Montenegro?

Hírek Művészet Turizmus

Most van a nyári szabadságok, kirándulások, utazások ideje. Összekötve a kellemest a hasznossal, vannak akik kihasználják ezt a lehetőséget és nem csak pihennek, nyaralnak, hanem mással is töltik az idejüket, legyen az hobby-szinten, vagy akár már megrögzött profi-szinten is. Ezek elsősorban az alkotók, akik valamilyen technikájukat igyekeznek alkalmazni a különösen szép, ritkán látott természeti adottságok, tájak, építészet, tenger, stb. szépségei közepette.
Ez történik mostmár talán folyamatosan évente a Szatmárnémetiben lakó Kovács Emil Lajos szervezésében, aki nemzetközi alkotótáborban igyekszik összegyűjteni festőművész társait és a Föld valamelyik gyönyörű helyén, Görögországban, Montenegróban kibontakoztatni azt az alkotási kedvet, ami ott bujkál a szabadság ideje alatt is a művészekben. Festeni próbálkozók és kimagasló, értékelt és ismert festőművészek gyülekezője ez, ahol a rendkívülien szép tájak adnak lehetőséget az adottságok megörökítésére a tengerparton, a hegyek magaslatain, a nagyvárosok forgatagában.
Az idén Montenegro Panoráma és Galeria vendéglátó szobái adtak otthont erre az alkotói tevékenységre a festőművészeknek, “ecsethordozóknak” és egyáltalán azoknak akik ott lehettek a nagy nemzetközi táborban. Montenegro városai, Ulcinj, Kotor, Budva, stb, különleges szépségei, Sveti Stefan, Petrovac, Perast,, a szigetek, a Velika Plaza, valamint az oda- és vissza kísérő útszakaszok különleges látványai adták a nyaralás ideje alatti lehetőséget az alkotásra, vagy a majd későbbi ihlet fogja hozni az emlékek szatyrából a születendő képeket.
Különlegesen látványos és kellemes képek voltak mindenütt. Azok születtek a már ott elkészült vásznakon is. A kimagaslóan tehetséges festőművészek alkotásai, de a festeni vágyók képei is talán kiállításra kerülnek egy későbbi időpontban. Hatalmas élmény volt mindenki számára. A képek bemutatása video anyagban is látható lesz.
Köszönet illeti elsősorban a szervező Kovács Emil Lajost és a vele együttműködőket. Ugyancsak kellemesen emlékezhetünk Bota Ádám és Gruda Artur idegenvezetők szakszerű és ismeretekben gazdag tájékoztatóira. De köszönettel kell lássuk a sok gyönyörű alkotást, melyek ott születtek és majd még megjelennek a következő időkben.
Köszönet kedves alkotótársak, művészek! Kívánom, hogy ez is legyen alkotásaitok egyik fontos pillanata és munkáitok kapják meg az igazi értékelést, melyet megérdemeltek!

Hosszú névsort sorolhatnék, Sok ismert művészegyéniség nevét lehetne említeni. Most nem, de rövidesen figyeljétek az adott lehetőségeket és megtaláltok mindenkit a majd több formában megjelenő videofilmeken, foto-összeállításokon!
Jó pihenést és további kiváló alkotómunkát kívánok mindannyiotoknak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *