Nagy Oszkár emlékkiállítás

Hírek Művészet Vidékünk

Atyaúristen!!! 43 Nagy Oszkár egy csomóban, egy kiállításon – és méghozzá Nagybányán!
Ez igazi csoda! És ez a csoda Várvédő Zsoltnak tulajdonítható. A szenvedélyes műgyűjtő, az igazi művészetszerető ember munkájának eredménye. Hatalmas gyűjteménye mellett, nem csak kereskedéssel foglalkozik, hanem a művészetet átadja, megmutatja, közkinccsé teszi, legalább azzal, hogy mindenki, vagy inkább az érdeklődők is láthassák! Ezért áldoz arra is, hogy magángalériát nyisson. Mindenkinek.

A 2019 Főtér fesztivál egyik kimagasló eseménye a Művésztelepen megnyitott Nagy Oszkár kiállítás. Nagybánya egész lakossága – a művészetpártoló magyar közösség, románok, és az egykor kivándorlásra kényszerült zsidók közül hazautazottak – mondta a polgármester, voltak együtt szép számban, nagyon sokan, akik méltó tisztelettel vannak sok más alkalommal is a művészeti rendezvényeken, de különösen most, amikor a Művésztelep földszinti kiállítótermeiben kicsinek bizonyult a hely, a ritkán látott Nagy Oszkár képek megcsodálására.
Dr. Virág Judit művészettörténész Budapestről jött megnyitni a kiállítást. Felidézte Nagy Oszkár éveit, a Nagybányaiakat és Felsőbányán töltötteket. A festőművész mostmár elérte a megbecsülést, későn, mint ahogy az lenni szokott általában. Keresik, nagyra értékelik műveit. Negyvenhárom Nagy Oszkár hány helyről került a kiállításra. Csak Várvédő Zsolt tudja igazán. És azt is, hogy mennyit járt értük.
Aki nem volt ott, még alkalma lesz csodálni festményeit néhány napig.
Köszönjük Zsolt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *