Szerdától TELJES ORSZÁGOS KIJÁRÁSI TILALOM VAN Romániában,

Hírek Magazin Társadalom Uncategorized

2020.03.23

NE HAGYJÁK EL LAKÁSUKAT A 65 ÉV FELETTIEK

Az országban elsőként teljes kijárási tilalmat rendeltek el Máramarosban

Ven néhány kivétel, melyekkel az országosan meghozott ajánlott intézkedéseket Máramarosban kötelezővé tették. Aki elhagyja otthonát, annak a hatóságok kérésére napközben is fel kell mutatnia a munkahelyi igazolványát, vagy egy előzőleg kitöltött egyéni felelősségvállalási nyilatkozatot, amelyben feltünteti, miért hagyta el a lakását.

Nicolae Ungur prefektus elrendelte, hogy a 60 éven felüliek 7-11 óra között végezzék el a bevásárlást, 11 óra után pedig az ennél fiatalabbak mehetnek élelmiszerüzletbe, gyógyszertárba.

A prefektus ugyanakkor kéri a Belügyminisztériumtól, hogy azonnali végrehajtással rendelje el a Máramaros megyébe bejövő autók és személyek ellenőrzését. Ellenőrző pontokat állítanak majd fel a megye összes bejáratánál.

A prefektus azt nyilatkozta, hogy Máramarosból sokan dolgoznak külföldön, akik most tömegesen hazajöttek. Bukarest után itt van a legtöbb karanténban elhelyezett személy, ugyanakkor sokan vannak házi elkülönítésben, és sokan pedig be sem vallották, honnan jöttek haza. A prefektus elmondása szerint Máramarosban 400-an vannak intézményes karanténban, és több mint kétezren házi elkülönítésben.

Nem véletlenek, vagy hiábavalók az intézkedések. Felsőbányán is vannak kényelmesen elhelyetzett visszatért “hazánkfiai”.  Állítólagt még csendben bírják a kényszerhelyzetet. Az eddig közölt kommentek szerint nem éppen teljes a rend a rendeletek betartását illetően. Egyik hozzászóló a Kisbéánya patak menti utat emlegeti és a Gutinului utca ANL lakás környékét, ahol gyerekek játszanak csapatostul. Reméljük az illetékesek felfigyelnek erre is, a többi kihágásra is. Mert az intézkedések érdekünkben vannak. Hogy ne terjedjen a vírus, hogy minél NAGYOBB BIZTONSÁGBAN VÁRJUK A FEJLEMÉNYEKET

PRÓBÁLJUNK MEG BENN ÜLNI. NE JÁRJUNK AZ UTCÁN HIÁBA!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *