TÁBORZÁRÁS UTÁN

Uncategorized

Már olvasom az interneten a hazaérkezés utáni sorokat. Tudom, mindenki, a már itt nálunk járt festőművészek közül szívesen jönne és töltene itt tábori napokat, Felsőbányán. Az én sajnálkozásom pedig abban rejlik, hogy nem tudok mindenkit egyszerre meghívni táborba. Sajnos, ez a valóság. Minden keret korlátozott. A megszervezés lehetőségét most, a Magyar Kormánynak, a Bethlen Gábor Alapnak és sokan másoknak, köszönhetjük, akik szertettel, hozzáértéssel és jó szívvel állnak a művészethez, az alkotásokhoz, az értékteremtés e formájához. Sokan vannak összesen a nagy világban, kevesebben itthon.

A csodálatos napok tartalma viszont elsősorban a festőművészeké, az alkotóké. Ha ŐK nem tudnak betelni a gyönyörűségekkel, akkor már mindenből elég. Szólni sem érdemes, mert minden amit láthatunk csak jó megértéssel értelmezhető. Kevesen voltunk, de mindenki jól érezte magát és olyan inspirációk születtek, melyek eredményeként megjelent mindenki csodája, a Felsőbányai Monte Medio Értékei 2019. októberi alkotótábor gyönyörűségei, amivel ismételten gazdagszik városunk művészeti tárháza.

Bár csak lehetne még sokszor ismételni. Minden alkalommal vannak újdonságok is. Újabb természeti csodák felfedezése. Kedves baráti kör tartalmas vendéglátása. Végül pedig zárókiállítás családias, egyszerű, baráti környezetben. Ahol mindenki jól érzi magát. A nagy kiállításoknak is eljön az ideje. Mint eddig is, ezután is lesz és akkorra várnám a helybeliek értékelő, csodálkozó, kritikus, vagy dicsérő elismerését. Kevesen tudják Felsőbányán, hogy ekkora, ilyen nagy és fontos tevékenység folytatódik. Egyesek szerint hiábavaló, mert az érdeklődés minimális. De már kiléptünk a nagyvilágba is, ott is sok helyen ismernek és hozzászólnak. Rövidesen Albumunk is lesz az éves anyag bemutatásával. Filmünk is lesz a megalkotott képekkel és kiállításunk is lesz körülbelül Nagybányán először, ahol láthatóak lesznek a munkák.

Ismételten köszönettel és hálával fordulok a festőművészek, az alkotók felé!

Legyen továbbra is sok szép meglátásuk a felsőbányai gyönyörűségekről, a természet csodáiról és az emberekről.

Amennyiben tőlem telik, folytatni fogjuk a táborozásokat akár minden évszakban is.

A további legjobb időket kívánom mindenkinek, minden Felsőbányát szerető művésznek!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *