taborzaras 2019

Táborzárás

Hírek Művészet

A július 20. után kezdődött tíz napos kemény munka után táborzárásra került sor FELSŐBÁNYÁN a MONTE MEDIO ÉRTÉKEI Nemzetközi Alkotótábor képzőművészeivel. 12 alkotóművész, (festő és szobrász) 103 itt alkotott munkát állított ki szabadtéri időleges kiállításon, elsősorban olajfestmények, pasztell és akvarellek, és három faragott művet, a készülő szoborpark bútorzataként. Ezek a művek viszik tovább Felsőbánya hírnevét a világba, gazdagítják a város művészeti örökségét és adnak lehetőséget a műpártolóknak, hogy élvezzék a vidék természeti gyönyörűségeit.
Gondosan igyekeztünk mindenki kedvébe járni, biztosítani az alkotáshoz szükséges legjobb feltételeket. Ezt köszönték meg, elégedettségüket kifejezve mind, kivétel nélkül az alkotók, ugyanakkor bizakodva abban, hogy más, következő, itt szervezett táborokban is részt vehetnek a jövőben.
Mi mondunk elsősorban köszönetet az alkotásokért. Mindegy, hogy a festőművészek által lesznek tovább ismertetve, vagy azok melyek a szervező Egyesület tulajdonában maradnak, mindenképpen Felsőbányáról szólnak és annak hírnevét, művészeti nagyságát adják tovább. Az elmúlt évek gyakorlatát folytatva, minden év táboraiban a törzsgárda mellett újabb képzőművészek vesznek részt, ilyenképpen a nemzetközi jelenlét még inkább szélesíti az alkotók körét.
Köszönet mindenkinek aki szereti, pártolja és segíti ezt a tevékenységet, melyet jelentős támogatás nélkül nem lehetne megvalósítani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *